Mpzp czy da radę?

Jak nie zginąć w gąszczu przepisów i co zrobić, by podejmowane przez nas prace były wykonane zgodnie z przepisami? Niedopełnienie przepisów prawa budowlanego może mieć bardzo poważne konsekwencje. Jeśli zastanawiasz się na jakie prace potrzebne jest pozwolenia na budowę, jak je uzyskać, jakie wymagania formalne trzeba spełnić ? tu znajdziesz pomoc.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

basitass
Początkujący
Początkujący

Mpzp czy da radę?

Post autor: basitass »

Witam , mam pytanie czy gmina może na mój wniosek zrobić MPZP na działkę rolną 3 klasy. Gdybym za to zapłaciła ? wiem , że to może śmieszne, ale może ktoś pomoże?

Marcin Koperski
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Re: Mpzp czy da radę?

Post autor: Marcin Koperski »

Zdarza się, że gminy robią MPZP dla kilku nieruchomości. Ale są to duże wyjątki. Więc szanse są małe. Poza tym koszty sporządzenia MPZP też nie są małe. Można też wybadać w gminie, czy gmina nie przymierza się do sporządzenia MPZP dla całej okolicy.

Najlepiej jednak wystąpić o ustalenie warunków zabudowy. Dla jednej działki jest to najlepsze wyjście.

Pozdrawiam

basitass
Początkujący
Początkujący

Re: Mpzp czy da radę?

Post autor: basitass »

No tak tylko warunków zabudowy nie dostanę bo to klasa 3 , a tej klasy nie można odrolnić. Więc czy gmina może wykonać tam MPZP , jest to działka 3000m2 więc gospodarstwa z tego nie zrobię.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Prawo budowlane”