Budowa domu "Tomaszek"

Szukasz pomysłów na oryginalne rozwiązania lub masz nietypowe pytania dotyczące budowy albo wykończenia domu? Tu znajdziesz radę i podpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

anna_j_75
Początkujący
Początkujący

Budowa domu "Tomaszek"

Post autor: anna_j_75 »

Witam, posiadam już projekt "Tomaszek" z domdlaciebie.com.pl. Ktoś budował, buduje, zamierza? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

architekt_dls
Początkujący
Początkujący

Re: Budowa domu "Tomaszek"

Post autor: architekt_dls »

Tomaszek jest ciekawym domkiem :) Mój znajomy, jest w trakcie budowy, dam mu znać, że pojawił się taki temat, może też zarejestruje się na tym forum.
Projekt popularny, pewnie znajdziesz tutaj kilku jego przyszłych lub obecnych właścicieli.

anna_j_75
Początkujący
Początkujący

Wiem, że fajny - innego bym przecież nie wybrała ha ha ;)
Poinformuj go, dobrze by było powymieniać się informacjami. Na jakim jest etapie?

architekt_dls
Początkujący
Początkujący

Przyznam się szczerze, że nie wiem na jakim jest etapie. Już chyba daleko, jakiś czas temu był stan surowy, nie dowiadywałem się nic więcej. Pamiętam, że budowa tego domu, ma wyjść cenowo tak jak podają na stronie pracowni, bo jakiś jego znajomy, też właśnie budował "Tomaszka" i z kwotą zmieścił się idealnie, dlatego też, pisałem, że projekt popularny ;)

anna_j_75
Początkujący
Początkujący

No właśnie, Twój znajomy miał kogo podpytać o różne szczegóły, mam nadzieję, że ktoś się jeszcze na forum odezwie do mnie, jakiś właściciel "Tomaszka" ;)
Domdlaciebie podaje, że całkowity koszt budowy to 296 688,07 zł, więc pocieszyła mnie wiadomość, że jest to realna kwota:) Osobiście, będę się jeszcze starała jakoś uciąć koszty, może się uda.

architekt_dls
Początkujący
Początkujący

Święta prawda, zawsze lepiej jest z kimś pogadać - co dwie głowy, to nie jedna. Zresztą lepiej się uczyć na cudzych, niż swoich błędach. Jak będę miał okazję, to dam znajomemu znać, o tym temacie, może będzie mógł zarejestrować się na tym forum.

Enerbau
Ekspert budowlany
Ekspert budowlany

Post autor: Enerbau »

Kochani, dajcie sobie z tym dialogiem na luz. Tego się nie da nawet czytać. Są lepsze sposoby aby się reklamować, a nie takie infantylne dogadywanie się. :wink:

tom7878
Aktywny
Aktywny

Post autor: tom7878 »

Brałem pod uwagę ten projekt ale zrezygnowałem bo znalazłem lepszy:)
Teraz szukam działki pod lasem w jakiejś cichej miejscowości. Znalazłem jedną na http://alegratka.pl/ogloszenie/dzialka-budowlana-potryty-13-04-pln-m2-42702399,31.html?h=0a5209397a4072ae ale ciężko mi przekonać do niej żonę. Ona najchętniej zamieszkałaby w mieście:/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne - najróżniejsze problemy, pytania ...”