Czysta łazienka wskazówki
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Czysta łazienka wskazówki
Co pewien czas robimy porządki w łazience, bo są miejsca i zakamarki, których nie myjemy na co dzień. Takie elementy jak płytki na ścianach, elementy oświetlenia, kąciki i zakamarki wymagają dokładnego wyszorowania raz na jakiś czas. Może można już na etapie aranżacji łazienki wyeliminować problemowe do sprzątania miejsca?
Re: Czysta łazienka wskazówki
Na takie zakamarki bardzo dobry jest sok z cytryny pomieszany z octem. Polecam, sprawdzone
Najlepiej na początku zrobić dobre rozeznanie tego co ma rynek do zaoferowania. Ja jak robiłem remont w łazience chciałem żeby wszystko było już idealne. Poszperałem, popytałem panów w marketach i kupiłem ceramikę z powłoką Maxi Clean - troszkę droższa niż standardowa, ale bez przesady. A teraz? Wystarczy wilgotną szmatką przetrzeć i sprzątanie z głowy.
ceramika z powłoką Maxi Clean jest droższa od zwykłej ceramiki o ok 120 zł więc nie jest to szalony wydatek a na pewno spore ułatwienie. można tez pomyśleć o podwieszanym WC np z serii Meridian czy Victoria . to ułatwi mycie podłogi.
Dokładnie o tym mówię. Byłem kiedyś na takich a'la targach i bardzo sobie chwalono tą powłokę. I jak prezentowali to ten Maxi Clean faktycznie tak działa. Szybko ten brud i syf schodził.
Moim zdaniem to po pierwsze trzeba dbać ogólnie o porządek
a tak to wydaje mi się, że dobrze jest zamontować sobie np. sedes, który nie styka się z podłogą. Przynajmniej te "zakamarki" przy ubikacji nie będą dręczyć
-
Euro-Zakupy
- lubie spamować
Czysta łazienka to też kwestia dobrych środków czystości jakich używamy i warto o tym pamiętać. Akurat mogę pomóc w ich doborze,zajmuje się tym na co dzień.
EURO-ZAKUPY pragną zaproponować Państwu zachodnie produkty z działu utrzymania czystości.
Łatwiejsze w utrzymaniu czystości są elementy podwieszane w łazience. Łatwiejszy dostęp do zakamarków pod wc niż za wc.