Witam Państwa serdecznie,
mój problem opiera się na tym, iż mam zamiar podziałkowac pole, które dostałam w darowiźnie z tym, ze potrzebne jest wytyczenie drogi do pasma działek. Rozumiem, iż wymagany metraż to 5 m, stąd też moje pytanie, czy studzienka kanalizacyjna na drodze dojazdowej do działek będzie przeszkadzała?Zaznaczam, iż z innej strony nie mam możliwosci wytyczenia drogi, gdyz z prawej strony stoi dom. Jedyna możliwosc to z lewej od granicy, ale obawiam sie o te studzienke. A ruły którymi jest zrobiony przyłącz do mojego domu, również lecą pod ziemią w tejże domniemanej drodze.Czy będą jakieś problemy odnośnie tej drogi?
Uprzejmnie dziekuje za wszelkie informacje.
W sprawie drogi dojazdowej.
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
asiaijacek78
- Początkujący

Re: W sprawie drogi dojazdowej.
My z żoną długa zastanawialiśmy się jak poradzić sobie z problemem dojazdu do naszej działki budowlanej, szczególnie że częściowo dojazd przebiegał przez teren podmokły, co szczególnie wiosną i jesienią uniemożliwiało nam dotarcie do wymarzonego miejsca:) długo szukaliśmy rozwiązania, z uwagi że koszt wykonania takiej inwestycji (a jest to ``tylko`` dojazd) był bardzo wysoki. Problem polegał na tym że początkowo prosiliśmy o wycenę firmy które chciał na nas zrobić interes życia, nie interesowało nas zrobienie autostrady tylko po prostu bezpiecznej drogi do domu. W końcu dodzwoniliśmy się do firmy www.progresdrogi.pl, na miejsce przyjechał młody chłopak, bardzo zaangażowany w swoją pracę a już na jutro mieliśmy kosztorys, a po 3 tygodniach piękny dojazd do działki. Całe przedsięwzięcie kosztowało połowę wartości łazienki:)
Re: W sprawie drogi dojazdowej.
Nie dość, że tekst jest spamerski, to jeszcze firma widmo, bez adresu, telefonu i właściciela.
Stronkę w internecie, to dziś każdy średnio rozgarnięty gimnazjalista potrafi zrobić.
Ważne jest co i kto się za nazwą firmy kryje. Wszystko śmierdzi na kilometr.
Stronkę w internecie, to dziś każdy średnio rozgarnięty gimnazjalista potrafi zrobić.
Ważne jest co i kto się za nazwą firmy kryje. Wszystko śmierdzi na kilometr.