el podłogówka pod prysznicem

Domowe prace związane z prądem mogą być bardzo niebezpieczne. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat instalacji elektrycznych począwszy, od wymiany kontaktu po podłączenie prądu.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

jachuce
Początkujący
Początkujący

el podłogówka pod prysznicem

Post autor: jachuce »

witam pytanie jak w tytule kabina bezbrodzikowa od dołu jastrych mata grzewcza hydroizolacja dwuskładnikowa mozaika szklana fuga epoxydowa pytania;
1. róznicówka indywidualna czy może być razem z już istniejącą na pralkę
2. powierzchnia podgrzewanaok2.5 m.kw jesli indywidualna to jakie parametry róznicówk
dzieki za merytoryczne podpowiedzi janusz

elpapiotr

Re: el podłogówka pod prysznicem

Post autor: elpapiotr »

Witam.

Kolego, Ty nie pytaj sie o parametry różnicówek, lepiej zapytaj sie o wymagania dotyczące systemów elektrycznego ogrzewania podłogowego, zgodnie z p. 701.753 normy PN-HD 60364-7-701:2010, a dopiero później o ochronę uzupełniajacą w postaci różnicówek czy też połączeń wyrównawczych.
Siatka metalowa jest ?

PS. A merytoryczna odpowiedź jest tutaj : https://sklep.pkn.pl/?a=show&m=product& ... 762&page=1

jachuce
Początkujący
Początkujący

cześć może zbyt skrótowo to napisałem ciepła połoga w łazience wykonana na zasadzie maty grzejnej wg producentów nie wymaga innych zabezpieczeń poza róznicówką chodziło mi o to czy można ją zastosować bezpośrednio pod prysznicem w kabinie uwzględniając oczywiście potęzną hydroizolację . Dla jasności dodam że to ma być moja łazienka i nie mam zamiaru jeszcze przenosić się na łono abrahama ale miło by połazić bosą nogą nawet pod prysznicem pozdrawiam Janusz

jachuce
Początkujący
Początkujący

kolego ELPAPIOTR podana przez Ciebie strona nie odpowiada ponawiam pytanie czy matę grzewczą można podpiąć do już istniejącej różnicówki pralkowej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje elektryczne”