Ściany pękają pęknięcia na zewnątrz i wewnątrz

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

barek194
Początkujący
Początkujący

Ściany pękają pęknięcia na zewnątrz i wewnątrz

Post autor: barek194 »

Witam
Mam taki problem mianowicie Sciany Zewnętrzne pękają budynek jest jednorodzinnny i znajduje się bardzo blisko płynącej wody (jakieś 1,5 m i jakieś 0,5 m spadu ) Sciana pęka od góry tak jak widać na zdjęciu co można zrobić z takim problemem ? Czy jest to zagrożeniem zawalalenia się domu ??
Obrazek

Obrazek

Niewiem co mogę napisać jakby ktoś chciał wiedzieć coś więcej to proszę pisać np na e-mail :barek194@o2.pl

Pozdrawiam i prosze o pomoc

Awatar użytkownika
BRICKI
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Re: Ściany pękają pęknięcia na zewnątrz i wewnątrz

Post autor: BRICKI »

juz gołym okiem widac ze cos niedobrego dzieje sie z posadowieniem budynku(pekniecia scian) najprawdopodobniej własnie przez podmywanie gruntu z pod fundamentu -najlepiej niech to oceni miejscowy fachowiec
Adaptacje -Remonty-Wykonczenia
Bricki

barek194
Początkujący
Początkujący

Post autor: barek194 »

A jak można zaprzestać temu jakieś wieńce mogły by pomóc ??
Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie

laik2304
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: laik2304 »

Najpierw należy ustalić przyczyną po czym ją usunąć a dopiero na samym końcu zacząć usuwać pęknięcia.

Pozdrawiam
Dawid2304

Marcin87
Początkujący
Początkujący

Post autor: Marcin87 »

Ja na Twoim miejscu to bym najpierw zajął się ekipą, przez którą teraz masz ten problem z pęknięciami na elewacji, bo być może problem tkwi właśnie w niewłaściwie wykonanej pracy przez firmę budowlaną. Kiedy budowałeś ten dom? Sam zresztą miałem problem podobnego typu, ekipa budowlana całkiem spartaczyła robotę - pierwsze co, to zrobiłem ekspertyzę budowlaną, która jasno wskazywała na niewłaściwe wykonanie pracy przez firmę budowlaną. Ekspertyzę robiłem u dr inż. Przemysława Stawiarskiego (numer chyba ten sam ma, co wtedy - 603 324 300), on jest biegłym sądowym, ma duże doświadczenie m.in. z takimi sprawami, później przedstawiłem ją w sądzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany”