Płytki zamiast paneli
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Płytki zamiast paneli
Witam.
Prosze was o radę - zastanawiam się nad wymianą paneli w mieszkaniu na płytki imitujace drewno. Z tego co się dowiedziałem, płytki gresowe nie będą miały tak ślizgiej powierzchni jak panele, a to jest ważne ze względu na mojego psiaka który strasznie się na panelach ślizga.
Wygrzebałem coś takiego w jednym z sklepów:
http://e-lazienki.net.pl/plytki-drewnop ... rcia-15x90
Co o tym sądzicie?? A moze coś innego?? Ważne by mój psiak miał lepsza przyczepność.
Dzięki za pomoc
Prosze was o radę - zastanawiam się nad wymianą paneli w mieszkaniu na płytki imitujace drewno. Z tego co się dowiedziałem, płytki gresowe nie będą miały tak ślizgiej powierzchni jak panele, a to jest ważne ze względu na mojego psiaka który strasznie się na panelach ślizga.
Wygrzebałem coś takiego w jednym z sklepów:
http://e-lazienki.net.pl/plytki-drewnop ... rcia-15x90
Co o tym sądzicie?? A moze coś innego?? Ważne by mój psiak miał lepsza przyczepność.
Dzięki za pomoc
-
mieszkanie1
- Aktywny

Re: Płytki zamiast paneli
Ale takie płytki też są dość gładkie. Musiałbyś zamontować w całym domu chropowaty gres albo kamień płomieniowany. A próbowałeś drewno szczotkowane? nie jest gładkie i powinno być ok dla psa.
panele szczotkowane faktycznie chyba wydają się ok - będą na pewno trwalsze niż zwykłe panele.
-
mieszkanie1
- Aktywny

Szkoda żebyś ze względu na psa musiał w całym domu kłaść gres bo to po prostu nie jest przyjemne w użytkowaniu i na ogół nie jest zbyt ładne więc radzę sprawdź szczotkowane panele możesz ewentualnie jeszcze zrobić takie z fazą to sprawi że cała podłoga będzie jeszcze mniej gładka.
-
DrzwiErbesp
- Początkujący

Tutaj mogę się zgodzić,pod warunkiem że w domu faktycznie masz zamiar trzymać psa. Wtedy panele szczotkowane zdadzą egzamin. W przeciwnym razie polecam również podłogę z drewna naturalnego- ciut droższą,ale piękną.
drzwi
-
michalak1972
- Początkujący

Witam serdecznie,
Jestem w trakcie remontu (został korytarz) i zastanawiam się czy zwykłe panele w przedpokoju dożyją do następnego remontu.
Dodam iż od niedawna jesteśmy opiekunami młodego psiaka - wyjątkowo energicznego boksera.
Jeśli Ktoś ma namiar na sprawdzoną firmę obeznaną z tematem (najchętniej z Poznania) - proszę o info...
Jednocześnie zaznaczę, że bardziej niż na niskim koszcie zależy mi na wysokim standardzie
Pozdrawiam.
Sławek.
Jestem w trakcie remontu (został korytarz) i zastanawiam się czy zwykłe panele w przedpokoju dożyją do następnego remontu.
Dodam iż od niedawna jesteśmy opiekunami młodego psiaka - wyjątkowo energicznego boksera.
Jeśli Ktoś ma namiar na sprawdzoną firmę obeznaną z tematem (najchętniej z Poznania) - proszę o info...
Jednocześnie zaznaczę, że bardziej niż na niskim koszcie zależy mi na wysokim standardzie
Pozdrawiam.
Sławek.
-
Mezoko_com
- Aktywny

Zarówno płytki jak i panele do salonu to ciekawe rozwiązanie. W przypadku posiadania psa,na pewno bardziej praktyczne będą dobrej jakości płytki,co do tego nie ma wątpliwości.
-
Glazurnik_Rotberg
- Zainteresowany

- Kontakt:
Jeżeli zdecydujesz się na płytki zwróć uwagę na by miały co najmniej 3 klasę ścieralności, a najlepiej w 4 klasie, antypoślizgowe. Płytki łatwo utrzymać w czystości. Z doborem naturalnego wzornictwa płytek, imitujących drewno nie powinieneś mieć problemu.