Meble z IKEA - opinie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Silver1062
- Początkujący

Meble z IKEA - opinie
Witam, chciałem zapytać jakie macie zdanie na temat mebli tej firmy? Osobiście bardzo lubię ich wykonanie i design, jedyne na co można narzekać że tych sklepów jest dość mało i ciężko je kupić. Ale ostatnio znalazłem (chyba jedyny w Polsce) sklep internetowy taniutko.pl i tam jest dość spory wybór.
-
1001narzedzi
- Zaawansowany

Re: Meble z IKEA - opinie
Tutaj opinie będą podzielone,osobiście nigdy nie kupowałem mebli z Ikea,więc ciężko mi coś powiedzieć. Na pewno są tanie,ale czy solidne? Poczekajmy na opinie pozostałych forumowiczów.
-
prospektinwestycje
- Zaawansowany

- Kontakt:
tania chińszczyzna...czy solidne?? hmmm moze i by sie trafil jakis solidny mebelek
Wszędzie zdarzają się wyjątki,ale generalnie rzecz biorąc to opinie są bardzo podzielone. Poza tym osobiście wole kupować w dobrych i sprawdzonych sklepach internetowych niż w dużym markecie.
No nie, tylko nie meble z IKEI, przecież to zwykły kicz z kartonu, wszystko na jedno kopyto i bez wyobraźni. Do garażu nawet bym nie kupiła. I wcale nie takie tanie jeżeli brać pod uwagę jakość wykonania.
Pozdrawiam Sylwia S.
-
Atlantic Polska
- Zainteresowany

- Kontakt:
Dekoracje i inne duperele z Ikei - TAK, meble z Ikei - NIE. Proste.
Moi rodzice mieli łóżko z Ikei, raz idąc po nim, zapadła mi się noga hehe
Myślę tak samo, dekoracje i inne bajery jak najbardziej tak, meble... no cóż, niektóre mogą wyglądać przyjemnie, ale wolę zapłacić więcej za pewną jakość niż potem się męczyć.
Pozdrawiam!
_______
Wizualizacje wnętrz
Wizualizacje architektoniczne
Pozdrawiam!
_______
Wizualizacje wnętrz
Wizualizacje architektoniczne
Wykonujemy wizualizacje 3D zarówno wizualizacje architektoniczne jak i wizualizacje wnętrz. Zajmujemy się również projektowaniem wnętrz | Zapraszamy!
Ja w moim małym mieszkanku mam prawie wszystko z tego sklepu bardzo je sobie chwalę. Tylko montowanie tych mebli może sprawiać co niektórym problemy. Jedyne co w moim m4 jest inne, to okna z firmy Budvar 
Nie będę ukrywać, że wizualnie IKEA prezentuje się ładnie, ale jakoś nie mam zaufania do takich sklepów. Meble wolę zamówić u znajomego stolarza albo kupić w jakimś mniejszym sklepie, któremu zależy na tym by klient był zadowolony.
Może być nawet sieciówka, ale nie meblowy hipermarket "zrób to sam".
Może być nawet sieciówka, ale nie meblowy hipermarket "zrób to sam".
Fototapety na zamówienie
Kliknij i uwolnij swoją fantazję!
Kliknij i uwolnij swoją fantazję!
-
Mezoko_com
- Aktywny

No cóż, ja mam bardzo podobne zdanie. Lubie oglądać te meble w supermarkecie, ale żeby kupić to już inna sprawa i jestem raczej na nie. Jest zbyt dużo podzielonych opinii wśród użytkowników.
łóżka nie są do tego, zeby po nich chodzić. w ikei jest bardzo różnorodny asortyment - meble z drewna i ze sklejek, kwestia ceny. ja mam te drewniane i jestem zadowolony. właściwie cały duży pokój mam w ikei - białe meble, kanapa i fotele, białe ściany, sufit zdobiony sztukaterią z mardom decor - całość w stylu domku countryside, jak w amerykańskich domach letniskowych.Atlantic Polska pisze:Dekoracje i inne duperele z Ikei - TAK, meble z Ikei - NIE. Proste.
-
DrzwiErbesp
- Początkujący

Ciężko cokolwiek napisać.. Z wyglądu jak najbardziej podobają mi się- jakość inna sprawa,każda opinia jest tutaj inna. Najlepiej niech wypowiedzą się Ci, którzy już kupili i użytkują od jakiegoś czasu.
drzwi
-
lovelas_80
- Początkujący

Moja opinia na temat mebli z Ikea są różne. jeden mebelek jest naprawdę doskonale wykonany, z dobrych materiałów. Natomiast inne to straszna tragedia. Minusem są też ceny naprawdę wysokie.
-
LazienkiABC
- Zainteresowany

Meble są tanie i naprawdę fajnie wyglądają. Jednak musimy się liczyć z tym, że nie są to meble na długi czas. Są to po prostu zamienniki o fajnym wyglądzie. Jeżeli ktoś ma ograniczony budżet to gorąco polecam.
fakt, tanie i ciekawe , ale tylko na drobnicę, kupno większych mebli czy zlecenie projektów osobiscie odradzam. To nie sa trwale meble. Za to mini szafeczki czy modułowe pułki rewelacyjnie sie sprawdzają , dodatki do domu również sa ok. Ogólnie lubię ten sklep