Piwnica - cena za metr kwadratowy(?)
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
InfinityWard
- Początkujący

Piwnica - cena za metr kwadratowy(?)
Witam serdecznie. Mam mały problem i pomyślałem, że zwrócę się z tym do ludzi, którzy się na tym znają na tym forum. Sąsiadka chce ode mnie kupić piwnicę w mieszkaniu własnościowym. Mi nie jest potrzebna, nie używam jej. Mój problem polega na tym, że nie wiem ile kosztuje metr kwadratowy piwnicy...Chciałbym to załatwić w ten sposób, żeby obie strony były zadowolone, żebym ja na tym nie ucierpiał jak bym wycenił za nisko, a i sąsiadka nie ucierpiała wtedy kiedy bym postawił wysoko cenę. Proszę o pomoc.
-
IWB
Re: Piwnica - cena za metr kwadratowy(?)
Szczerze: jeśli masz solidną izolację wodochronną piwnicy, masz wszystko dobrze uszczelnione i wyizolowane, masz dokumenty na to iż system izolacji jest na gwarancji, jeśli nie ma przecieków, podciągania kapilarnego i wszystko jest suche to możesz w zależności od tego na co ma być przeznaczona ta piwnica ją wycenić.
Ważne jest to na co sąsiadce potrzebna, na ogórki, rowery i składzik rupieci czy chce sobie z niej zrobić dodatkowe mieszkanie. Sprzedaż za zbyt mało będziesz żałował za dużo nie kupi od ciebie.
Nie piszesz jaka to piwnica, jaka wysokość, jaka dzielnica, ile m2.
Rzeczoznawców chyba na forum nie ma, ale mogę się mylić. Napisz coś więcej.
Ważne jest to na co sąsiadce potrzebna, na ogórki, rowery i składzik rupieci czy chce sobie z niej zrobić dodatkowe mieszkanie. Sprzedaż za zbyt mało będziesz żałował za dużo nie kupi od ciebie.
Nie piszesz jaka to piwnica, jaka wysokość, jaka dzielnica, ile m2.
Rzeczoznawców chyba na forum nie ma, ale mogę się mylić. Napisz coś więcej.