Dach z blachy Problem
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Dach z blachy Problem
Witam mam dziwną sytuacje otóż mam dach z blachy jest pod nią wełna i folia ale widzę ze jest skraplanie co jest przyczyną ? co zrobić ? może jak najlepiej izolować ? miłe widzane porady 
-
MistrzJan
- Superużytkownik

Re: Dach z blachy Problem
Tak w ciemno to tylko wróżka.Może zdjęcia ?. Najlepsza wizja lokalna dobrego dekarza. Jan
Bez zdjęcia to tylko wróżbita Maciej prawdę Ci powie. Dobrze wiesz o czym ja mówię.
A tak na serio to gdzie się ta para skrapla? Jak od spodu blachy to normalne zjawisko występujące na materiałach o małej izolacyjności tam gdzie ciepłe powietrze styka się z zimnym, zupełnie nie stwarzające żadnego zagrożenia pod warunkiem dobrze wykonanego krycia wstępnego
A tak na serio to gdzie się ta para skrapla? Jak od spodu blachy to normalne zjawisko występujące na materiałach o małej izolacyjności tam gdzie ciepłe powietrze styka się z zimnym, zupełnie nie stwarzające żadnego zagrożenia pod warunkiem dobrze wykonanego krycia wstępnego
Witam, może problem tkwi w materiale zastosowany lub w kolejności jego montażu, morze fachowcy źle dobrali materiały lub czegoś zapomnieli położyć.
-
Przemysław Kalicki
- Zaawansowany

Dodaj zdjecie
Poczytaj troszke na www.e-dach..pl
Poczytaj troszke na www.e-dach..pl
-
DeszczWTwarz
- Zainteresowany

Częsty problem, w tym wypadku zazwyczaj jest nieprawidłowa wentylacja połaci dachowej, folia paroprzepuszczalna niskiej jakości, mało szczelnie położona folia paroizolacyjna ,a zazwyczaj wszystko na raz.
Praktyk
-
DeszczWTwarz
- Zainteresowany

Częsty problem, w tym wypadku zazwyczaj jest nieprawidłowa wentylacja połaci dachowej, folia paroprzepuszczalna niskiej jakości, mało szczelnie położona folia paroizolacyjna ,a zazwyczaj wszystko na raz. Pomaga np. założenie dodatkowych kominków wentylacyjnych na połaci.
Praktyk