gładz szpachlowa megaron
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
gładz szpachlowa megaron
witam mam pytanko jakim gruntem mozna pomalowac gładz megarona finish czy musi byc specjalny do tego rodzaju gładzi bo mam grunt ogolnego stosowanie i po naniesienu go pedzlem lub wałkiem gips finish rozpuszcza sie po wyschnieciu wyglada to fatalnie same pomarszczone odcinajace sie fragmenty masakra prosze o podpowiedz i drugie pytanko czy gips francuski megaron mozna stosowac na płyty gipsowo kartonowe a konkretnie na łaczenia plyty sa przyklejone do sciany
-
driver1880
- Aktywny

Re: gładz szachlowa megaron
Kolego też w jednym pomieszczeniu zrobiłem gładź megaronem finisz, ale jeszcze nie robiłem gruntem - powiem szczerze że mnie zaniepokoiłeś swoim przykładem - też czekam na wypowiedzi innych.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
GipsKarton
- Superużytkownik

ehh wy
przeciez w instrukcji na opakowaniu farby podano sposob gruntowania, z regoly polega on na naniesieniu wstepnym gotowej farby gruntujacej nie wynalazkow.
-
bercik1965
- Zainteresowany

powiem tak robiłem już kilka razy megaronem finisz i nie spotkałem sie z tym co opisujecie ja zazwyczaj maluje farbami Dulux i tej samej firmy stosuje grunt nie mam żadnych problemów jeśłi mogę wyrazic swoje zdanie to nie stosuje innych gruntów zasad jest taka jaki grunt taka farba . Jedyny problem jaki mam to rozwarstwianie sie gładzi i sam nie wiem co wybrac innego może dla mnie jakies rady
bercik