wymiennik ciepła

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Awatar użytkownika
jang
Aktywny
Aktywny

wymiennik ciepła

Post autor: jang »

Witam.
Z ciekwosci zapytam czy w domowej inst.CO taki wymiennik moze miec zastosowanie
secespol.pl/produkt2_l.php
Jeżeli tak to w jaki sposób powinien byc wpiety do układu ?
JanG.

czajnik
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: czajnik »

Można oczywiście szczelić tu wykład na kilka stronic na temat zastosowana wymienników ciepła, ale czy to jest potrzebne?

Lepiej będzie, jeżeli opiszesz, jakie konkretnie masz do rozwiązania zagadnienie, a potem wspólnie się zastanowimy, czy pomocny do jego rozwiązania będzie ten wymiennik.

Chyba, że po prostu przeglądasz strony producentów i jak coś znajdziesz, to się zastanawiasz - niczym kolekcjoner - gdzie też mógłbyś to u siebie zastosować.

W tym jednak konkretnym przypadku, przeczucie mi mówi, że raczej się orientujesz w sprawie, ale po prostu chcesz wywołać dyskusję. Mam rację?

Awatar użytkownika
jang
Aktywny
Aktywny

Post autor: jang »

czajnik pisze:Lepiej będzie, jeżeli opiszesz, jakie konkretnie masz do rozwiązania zagadnienie, a potem wspólnie się zastanowimy, czy pomocny do jego rozwiązania będzie ten wymiennik.
Były piece,a teraz w planie jest CO etażowe.
Byc moze bedzie też zbiornik CWU.
Przeglądając zasoby internetu trafiłem własnie na taki wymiennik i stąd tez moje pytanie o jego zastosowanie.
JanG.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”