Płyta kuchenna i jej prawidłowe podłączenie do gazu
: 12 maja 2020, 21:14
Witam. Ostatnio wymieniałem płytę kuchenną i majster, który mi podłączał przewód gazowy zrobił to na tyle nieudolnie, że po lekkim ruszeniu wężem z połączenia z rurą zaczęło syczeć. Majster twierdzi, że uszczelki, które obecnie się stosuje w wężach są na tyle słabe, że te węże należy dokręcać bardzo delikatnie.
Czy są jakieś wytyczne odnośnie tego jakim momentem należy dokręcać takie połączenia, zarówno od strony rury jak i kuchenki?
Czy te uszczelki są rzeczywiście aż tak słabe?
Czy takie połączenia są tak naprawdę dobre, czy należy może tutaj zastosować dodatkowo jakieś przejściówki, może inny wąż, dodatkowe uszczelniacze na gwint?
Czy są jakieś wytyczne odnośnie tego jakim momentem należy dokręcać takie połączenia, zarówno od strony rury jak i kuchenki?
Czy te uszczelki są rzeczywiście aż tak słabe?
Czy takie połączenia są tak naprawdę dobre, czy należy może tutaj zastosować dodatkowo jakieś przejściówki, może inny wąż, dodatkowe uszczelniacze na gwint?