Specjały domowej roboty
: 12 lut 2021, 8:52
Czyli jak urządzić sobie wędzarnię albo inne pomieszczenie, żeby przygotowywać własne pyszności?
Zastanawiam się, co można zrobić w domowych warunkach, a czego nie. Przykład z innej dziedziny: alkohole. Z winami owocowymi albo bimbrem można sobie poradzić spokojnie. Ale co z piwem? Nie kojarzę żadnej aparatury, która nadawałaby się do wstawienia do piwnicy, szopy czy gdzieś indziej - na stronie https://salm-austria.com/pl/wyposazenie ... e-do-piwa/ zwyczajnie nie ma takiej opcji. Pytanie, czy to tylko kwestia skali i rozmiarów - browary produkują więcej - czy po prostu piwo warzy się w taki sposób, że bez wielkich kadzi nic z tego nie wyjdzie
Zastanawiam się, co można zrobić w domowych warunkach, a czego nie. Przykład z innej dziedziny: alkohole. Z winami owocowymi albo bimbrem można sobie poradzić spokojnie. Ale co z piwem? Nie kojarzę żadnej aparatury, która nadawałaby się do wstawienia do piwnicy, szopy czy gdzieś indziej - na stronie https://salm-austria.com/pl/wyposazenie ... e-do-piwa/ zwyczajnie nie ma takiej opcji. Pytanie, czy to tylko kwestia skali i rozmiarów - browary produkują więcej - czy po prostu piwo warzy się w taki sposób, że bez wielkich kadzi nic z tego nie wyjdzie