Problem z zaparowanymi szybami

Pomysły na wystrój kuchni, dobór armatury kuchennej i mebli. Porady jak zaprojektować funkcjonalną, oryginalną kuchnię. Radzimy jakie dobrać meble kuchenne, sprzęt AGD oraz odpowiedni zlewozmywak. Nowości dotyczące trendów w aranżacji przestrzeni kuchennej.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

olapolak90
Początkujący
Początkujący
Posty: 27
Rejestracja: 18 lut 2016, 10:14
Lokalizacja: Łowicz
Kontakt:

Problem z zaparowanymi szybami

Post autor: olapolak90 »

Witam,
od długiego czasu borykam się z problemem zaparowanych okien w mojej kuchni, szczególnie w okresie gotowania obiadu... strasznie męczy mnie to tymbardziej, że mam drewniane parapety na które wszystko później się skrapla :( Jakie macie sposoby, aby uniknąć zaparowanych okien - otwieranie okna chciałabym uniknąć gdyż mocno wychładza mieszkanie.

pawicka
Początkujący
Początkujący
Posty: 4
Rejestracja: 29 mar 2016, 9:02
Lokalizacja: Wałcz
Kontakt:

Re: Problem z zaparowanymi szybami

Post autor: pawicka »

polecam zakupić osuszacz powietrza, bardzo skutecznie usuwa wilgoć, a dodatkowo możesz wykorzystać go do suszenia prania :)

Kusza
Aktywny
Aktywny
Posty: 120
Rejestracja: 11 lip 2003, 18:09
Lokalizacja: skarżysko kamienna
Kontakt:

Re: Problem z zaparowanymi szybami

Post autor: Kusza »

Zależy jeszcze gdzie masz kuchnię na której gotujesz czy jest ona przy samym oknie? Najczęściej to problem z wentylacją ale jak okno jest blisko kuchni na której gotujesz długo potrawy to jednak różnica temperatury na zewnątrz i wewnątrz może doprowadzić do takiej sytuacji. Wtedy najlepiej jest używać wyciągu/okapu który szybciej rozprowadzi nam to gorące powietrze. Zerknij sobie tu - Co zrobić, gdy okna w mieszkaniu pokrywają się parą wodną?

King-Dom
Aktywny
Aktywny
Posty: 174
Rejestracja: 22 sty 2019, 12:47
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: Problem z zaparowanymi szybami

Post autor: King-Dom »

Podłącz wyciąg do komina i podczas intensywnego gotowania daj na max i uchyl lekko okno i szyby powinny być suche . https://remont.lodz.pl/
Lepiej raz a dobrze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kuchnie”