Jaka grubość i rodzaj blachy dla wkładu na eko-groszek?

Komin jest nieodłączną częścią systemu ogrzewania i wentylacji - odprowadza spaliny i dym wytwarzany przez domowy sprzęt. O tym jaki wybrać komin zależy od sposobu ogrzewania domu. Jeżeli chcesz dowiedzieć się wszystkiego o systemach kominowych koniecznie wejdź do tego działu.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

marunio72
Początkujący
Początkujący
Posty: 4
Rejestracja: 30 lis 2007, 17:48
Lokalizacja: Braniewo

Jaka grubość i rodzaj blachy dla wkładu na eko-groszek?

Post autor: marunio72 »

Witam wszystkich. Zamierzam kupic piec na eko-groszek, a nastepnie polaczyc go z wybudowanym wczesniej kominem ceramicznym SHEDEL (przekroj 200 mm, wysokosc 9m). W zwiazku z powyższym mam pytamie: jakim rodzajem blachy (kwasowka, ale jaki symbol) i o jakiej grubosci mam podlaczyc piec z kominem. Bede wdzieczny za pomoc.

adamis
Superużytkownik
Superużytkownik
Posty: 2756
Rejestracja: 09 wrz 2006, 13:11

Post autor: adamis »

Ale po co kwasówka?Wystarczy zwykła blacha 4.Wytrzyma lata.
adam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kominy, Systemy kominowe”