Stosowanie butli z gazem w punktach gastronomicznych

Dowiedz się wszystkiego o instalacjach gazowych, które zagwarantują Ci bezpieczne i przyjazne mieszkanie. Wybierz odpowiedni piec gazowy - funkcjonalny i praktyczny.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

rafakek
Początkujący
Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 21 maja 2010, 9:57
Lokalizacja: internet
Kontakt:

Stosowanie butli z gazem w punktach gastronomicznych

Post autor: rafakek »

Witam,
mam pytanie odnośnie zastosowania instalacji (butli z gazem + kuchenka gazowa) na punkcie gastronomicznym. Czy stosowanie butli w tego typu obiektach użytkowych jest legalne wg prawa, czy też prawo zabrania stosowania tego typu instalacji w obiektach użyteczności publicznej . Na podstawie jakiego kodeksu/ustawy ww. instalacja jest dopuszczalna lub nie?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Pozdrawiam
rafakek

samouk

Re: Stosowanie butli z gazem w punktach gastronomicznych

Post autor: samouk »

Witam,
Jeśli twój "punkt gastronomiczny" jest budynkiem w świetle definicji zawartej w Prawie Budowlanym, to wymagania dotyczące instalacji gazowych (także w budynkach użyteczności publicznej) znajdziesz w Rozporządzeniu Min. Infrastruktury z dnia 12 lutego 2002 r. (Dz. Ustaw z dn. 15.06.2002 r.). Poczytać to Rozporządzenie możesz w Internecie pod adresem:
-lex.pl/serwis/du/2002/0690.htm

Pozdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje gazowe”