Zobacz następny temat »
odnowa starego pieca

Źle wycięty otwór w blacie pod płytę kuchenną

Witam.

czy da się coś zrobić ze źle wyciętym otworem pod płytę kuchenną w blacie jak na zdjęciu poniżej? Czy są może jakieś podkładki maskujące (nie mogę czegoś takiego znaleźć) albo jakieś inne sposoby żeby to zamaskować?
img193.imageshack.us/img193/5636/dscf6475l.jpg
Pozdrawiam
Piotrek


Profil Wiad. Pryw.

odpowiedz
daj jakis uszczelniacz wysokoteperaturowy.przyklejajac tasme lub nakładajac szpatolka


Profil Wiad. Pryw. E-mail

odpowiedz
Dobierz odpowiednie, aluminiowe kątowniczki (wybór jest ogromny) zrób ramkę i zaokrąglij rogi (żeby pasowały do zaokrągleń płyty). Za pomocą wkrętów zamontuj ramkę w otworze blatu. Bardziej pracochłonne ale myślę że efekt na dłużej.


Profil Wiad. Pryw. E-mail www

odpowiedz
Dzięki wielkie za pomysły. W sumie okazuje się, że patrząc od spodu blatu jest jeszcze jakaś nadzieja - z tyłu płyta jest dociśnięta na styk a z przodu jest z pół centymetra wolnego pomiędzy blatem a częścią płyty, która wchodzi w środek. Nie szło tego przesunąć do przodu bo magik ściął boczne otwory za krótko. Będzie w piątek poprawiał - zobaczymy co z tego wyjdzie. Jeśli nie da rady to trzeba będzie skorzystać z porad.

Powiedzcie jeszcze jedno. Czy pomiędzy płytę gazową a blat (powierzchnia styku) nakleja się jakąś uszczelkę (nie było w zestawie) lub uszczelnia silikonem?

Pozdrawiam
P


Profil Wiad. Pryw.

odpowiedz
nakleja


Profil Wiad. Pryw. E-mail

odpowiedz
Powinna być w zestawie uszczelka, chyba ze już jest przyklejona do płyty.


Profil Wiad. Pryw. E-mail www

odpowiedz

E-mieszkanie

  • Drewniany stół jak rzeka

    Drewniany stół jak rzeka

    Stół to nie tylko prosty mebel, przy którym można zjeść posiłek. Coraz częściej to także bardzo dekoracyjny element...

E-instalacje

E-ściany

E-okna

  • Ogród zimowy - wykończenie

    Ogród zimowy - wykończenie

    Ogrody zimowe powoli przestają być w Polsce synonimem luksusu i dobrobytu, a zaczynają pełnić zwyczajne funkcje...

Najpopularniejsze tagi:


Zamów newsletter