blat kuchenny

Pomysły na wystrój kuchni, dobór armatury kuchennej i mebli. Porady jak zaprojektować funkcjonalną, oryginalną kuchnię. Radzimy jakie dobrać meble kuchenne, sprzęt AGD oraz odpowiedni zlewozmywak. Nowości dotyczące trendów w aranżacji przestrzeni kuchennej.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

tomasz malaczynski
Początkujący
Początkujący
Posty: 4
Rejestracja: 28 kwie 2009, 15:25
Lokalizacja: Kiekrz
blat kuchenny

autor: tomasz malaczynski » 31 paź 2009, 20:56

jaki najlepiej zastosowac blat "kamienny" w kuchni, biorę pod uwage marmurowy (choc slyszalem rozne historie o tym materiale), granitowy oraz moze kongromelat chociaz otych wiem niewiele, wiem tylko ze sa tansze...
prosze o pomoc ???

Przemek
Re: blat kuchenny

autor: Przemek » 01 lis 2009, 7:24

a może corian? trwaly zawsze cieply i nie przyjmuje barw w przeciwienstwie do kamienych
Obrazek
Ostatnio zmieniony 01 lis 2009, 16:42 przez Przemek, łącznie zmieniany 4 razy.

tomasz malaczynski
Początkujący
Początkujący
Posty: 4
Rejestracja: 28 kwie 2009, 15:25
Lokalizacja: Kiekrz
Re: blat kuchenny

autor: tomasz malaczynski » 01 lis 2009, 11:18

a co to za tworzywo???

Przemek
Re: blat kuchenny

autor: Przemek » 01 lis 2009, 16:35

Wynaleziony i produkowany przez firmę DuPont materiał Corian® to solidne powierzchnie, oferujące nadzwyczajne możliwości aranżacji i służące swoim użytkownikom przez długie lata. Materiał ten stosowany jest zarówno w sektorze prywatnym, jak i komercyjnym oraz publicznym, m.in. w hotelach, centrach handlowych, portach, na statkach czy w służbie zdrowia.

Równoważąc piękno i wytrzymałość materiał Corian® znakomicie nadaje się do innowacyjnych i wymyślnych kreacji architektonicznych oraz aplikacji mających służyć przez wiele lat.
Cokolwiek sobie wyobrazisz, prawdopodobnie możesz to stworzyć przy pomocy materiału Corian®. Dostępny w ponad 100 kolorach Corian® może być cięty i wycinany, rzeźbiony i obrabiany jak drewno, szlifowany, formowany termicznie i łączony z innymi materiałami...możliwości projektowania i kreowania są praktycznie nieograniczone.
Jednorodny, nie posiadający widocznych łączeń Corian® może być stosowany do tworzenia wielkich obiektów architektonicznych.
Corian® bardzo dobrze łączy sie również z innymi materiałami, takimi jak glazura i terakota, stal nierdzewna, drewno, granit i szkło. Nadaje sie zarówno na aplikacje pionowe, jak i powierzchnie poziome. Pozwala tworzyć meble oraz obiekty oświetleniowe. Lista możliwych zastosowań ciągle się wydłuża i ewoluuje.

Liber
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 351
Rejestracja: 20 kwie 2009, 14:03
Lokalizacja: CHEŁM
Re: blat kuchenny

autor: Liber » 03 lis 2009, 15:32

tomasz malaczynski pisze:jaki najlepiej zastosowac blat "kamienny" w kuchni, biorę pod uwage marmurowy (choc slyszalem rozne historie o tym materiale), granitowy oraz moze kongromelat chociaz otych wiem niewiele, wiem tylko ze sa tansze...
prosze o pomoc ???


Każdy kamienny blat jest podatny na zabarwienia - nieodwracalnie.
LIBER

Przemek
Re: blat kuchenny

autor: Przemek » 05 lis 2009, 10:41

A CORIAN .... nie :)

Liber
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 351
Rejestracja: 20 kwie 2009, 14:03
Lokalizacja: CHEŁM
Re: blat kuchenny

autor: Liber » 05 lis 2009, 18:03

Przemek pisze:A CORIAN .... nie :)


Corian nie jest kamieniem tylko kompozytem:
LIBER

gosc_40
Początkujący
Początkujący
Posty: 12
Rejestracja: 24 paź 2009, 9:33
Re: blat kuchenny

autor: gosc_40 » 07 lis 2009, 11:43

A jak to się ma cenowo w porównaniu do kamiennego i do zwykłego blatu ?

Przemek
Re: blat kuchenny

autor: Przemek » 07 lis 2009, 14:09

podobny cenowo coc zlezy wszystko od grubości

Błażej
Początkujący
Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 29 paź 2009, 22:17
Lokalizacja: Rzeszów
Re: blat kuchenny

autor: Błażej » 13 lis 2009, 0:35

Ja bym wybrał marmur. Jest to najpewniejszy material. Twardy, łady, szybko się nie zniszczy a na dodatek niczym go nie zaplamisz.

Przemek
Re: blat kuchenny

autor: Przemek » 13 lis 2009, 12:08

najpewniejszy ? coto znczy ? napewniej może peknąc :)
to naturalny kamień ... rwiń myśl..

ozdrawim
PK

Błażej
Początkujący
Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 29 paź 2009, 22:17
Lokalizacja: Rzeszów
Re: blat kuchenny

autor: Błażej » 14 lis 2009, 0:17

Miałem na myśli, że nigdy ci się nie wypaczy pod wpływem np. temperatury. Nie zrobią ci się w nim dziury, wyszczebienia, nie zapali ci się :D A z tym pęknięciem to chyba tylko podczas montażu.

nikok3
Początkujący
Początkujący
Posty: 16
Rejestracja: 02 sty 2010, 11:36
Lokalizacja: mazowieckie
Re: blat kuchenny

autor: nikok3 » 02 sty 2010, 23:20

WITAM
JAK JUZ MACIE SIE ZASTANAWIAC NAD BLATEM DO KUCHNI TO W ZADNUM WYPADKU MARMUR!!!
NAJ PEWNIEJSZY JEST GRANIT I KWARCYT EWENTUALNIE KONGLOMERAT
JAK MACIE PYTANIA PISZCIE NA LIS200@WP.PL
DORADZE CO GDZIE JAK I U KOGO ZAMÓWIC
POZDRAWIAM
MONTAZYSTA KAMIENIARZ :o

nikok3
Początkujący
Początkujący
Posty: 16
Rejestracja: 02 sty 2010, 11:36
Lokalizacja: mazowieckie
Re: blat kuchenny

autor: nikok3 » 02 sty 2010, 23:21

PS DZIAŁAM W MAZOWIECKIM

komarr
Re: blat kuchenny

autor: komarr » 07 mar 2011, 15:50

Polecam ciekawy artykuł na temat blatów kuchennych: blat kuchenny


Wróć do „Kuchnie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 38 gości

Gotowe projekty domów