docieplenie ścian

Trudno wątpić, że docieplenie budynku jest opłacalną inwestycją. Ale jak wykonać docieplenie budynku? Jakie materiały wybrać? Jakie są dostępne technologie? Czym się różnią? Odpowiedzi wszystkie pytania dotyczące docieplania budynków znajdziesz w tym dziale.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

rekmi

docieplenie ścian

Post autor: rekmi »

proszę o wytłumaczenie jaka jest różnica oprócz ceny styropianu różnych producentów .styropian fs.15

T. Brzęczkowski

Post autor: T. Brzęczkowski »

Reklama i koszty własne. Wszyscy wypian biorą z jednego źródła i technologie są te same.

Woltar
Aktywny
Aktywny

Post autor: Woltar »

Witam
Nie jest prawdą, że wszystkie styropiany są takie same, występują w nich różnice w jakości. Osobiście sięo tym przekonałem gdy zabrakło mi paru płyt i dokupiłem je gdzie padło (kupiłem jedną paczkę) i jak z poprzednim nie miałem rzadnych problemów to w dokupionym płyty były źle wykonane i nadawały się tylko do skruszenia na kulki (rozpadał się przy dotyku). Więc nie radzę przy zakupie kierować siętylko i wyłącznie ceną, dobrze jest też oglądnąc go i dotykiem sprawdzić czy się nie rozlatuje.
PS. niektórzy hurtownicy źle składują styropian i narażają go na długotrwały wpływ promieni ultrafioletowych co jest destrukcynie dla jakości.
pozdrawiam

Gość

Post autor: Gość »

T. Brzęczkowski pisze:Reklama i koszty własne. Wszyscy wypian biorą z jednego źródła i technologie są te same.
Szczyt niekompetencji i niewiedzy technicznej.

Gość

Post autor: Gość »

To nic nowego!
Ten Brzeczkowski slynie na tym forum z niekompetencji i niewiedzy w kazdym temacie budowlanym. Czasami wchodze na forum jak mam zly humor i gdy tylko przeczytam cokolwiek co pisal ten czlowiek, to od razu wszystko sie zmienia. To jest lepsze niz najlepszy kabaret! :lol: :lol:
Lech Nowicki - inzynier budowlany

ODPOWIEDZ

Wróć do „Docieplanie budynków”