rannata pisze:Ale prawda jest taka, że w samych Włoszech, w zależności od regionu je się coś innego i inaczej się to przygotowuje.
Dokładnie tak. Dużo zależy od regionu. Będąc np. na północy nie miałam okazji skosztować wielu potraw, o których wiedziałam, że je się je w okolicach chociażby Neapolu. Nawet same pizzy dużo się różnią. Tak naprawdę, żeby zrobić dobre włoskie dania trzeba znać ich tajne receptury i mieć bardzo dobre składniki, których często w Polsce brakuje. Ja często gotuję różne pasty, ale jednak przewagę biorą proste dania i oczywiście kurczak. Jeśli ktoś też lubi to mięso to polecam kilka szybkich i ciekawych sposobów na jego przyrządzeni, które są w tym artykule http://www.kobiety.pl/fit/10-szybkich-sposobow-na-kurczaka
Trafiłam na niego kilka dni temu i póki co przetestowałam w cieście naleśnikowym i w sosie pomidorowym.