Jak ugotować idealne jajko na miękko? Jakie patenty znacie i stosujecie aby sprawdzić czy jajko jest już na pewno ugotowane? Tutaj http://promisso.pl/jak-ugotowac-idealne-jajko-na-miekko czytam sobie różne i tak się zastanawiam który jest najskuteczniejszy. Jak uważacie?
zagotować wodę, jednocześnie jajko włożyc do miseczki z gorącą wodą, jak woda sie zagotuje powoli wkładamy jajko do wrzątku i ustawiamy timer na 4 minuty..wyjdzie jajko najlepsze na swiecie:)
Wszystko zależy od tego jaka kto lubi konsystencję ugotowanego jajka. Jedni lubią mniej, inni bardziej ugotowane, to jest już kwestia umowna. A znacie jakieś ciekawe przepisy na to, co można zrobić z jajek? Ja trafiłam niedawno na artykuł https://abcporady.pl/trzy-sposoby-na-wykorzystanie-bialek/ i doznałam szoku bo nie sądziłam, że z samych białek można zrobić coś tak pysznego. Próbowaliście kiedyś?