czy pod gont bitumiczny musi być idealnie prosty dach

Dachówka ceramiczna, dachówka cementowa a może blachodachówka? Jeżeli stoisz obecnie przed takim wyborem to koniecznie musisz poradzić się innych którzy mają już te doświadczenia za sobą. Zapytaj się, które pokrycie dachowe jest najlepsze.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

sylwek
czy pod gont bitumiczny musi być idealnie prosty dach

autor: sylwek » 01 maja 2005, 19:39

czy gont bitumiczny można położyć na pape na kórej porobiły się już bomble i jest popodrywana przez wiatr

bedur

autor: bedur » 02 maja 2005, 8:01

Hej. Gont papowy jest cienki (zwykłae gonty są na papie 3 mm) więc wszystkie nierówności będą widoczne. Najlepiej byłoby zerwać stare pokrycie, przeglądnąć deski (OSB?) i położyć podkład i gont. Jeżeli papa która jest na dachu jest w miarę ok (powinien to ocenić wykonawca) to sądzę, że wyrównanie bąbli i uzupełnienie ubytków masą bitumiczną załatwi sprawę jednak nikt z moich znajomych wykonawców tego nie poleca. Pozdrawiam.

robauto
Początkujący
Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: 04 lut 2010, 13:23
Re: czy pod gont bitumiczny musi być idealnie prosty dach

autor: robauto » 04 lut 2010, 13:32

zadzwoń pod podany tam numer telefonu to są naprawdę dobrzy doradcy

Przemek
Re: czy pod gont bitumiczny musi być idealnie prosty dach

autor: Przemek » 05 lut 2010, 9:22

skoro sa dobrzy zaprszamy na forum !

a co do równości pod gont bitumiczny ...
tak powinno byc równo np. płyta OSB

wykonawca
Aktywny
Aktywny
Posty: 178
Rejestracja: 28 lis 2009, 18:51
Re: czy pod gont bitumiczny musi być idealnie prosty dach

autor: wykonawca » 05 lut 2010, 19:08

bardzo prosty --- i krokwie co 45 -50 cm gr 5 cm wys 20 - 25 cm na wierzch gruba sklejka lub plyta wiorowa 3\4 cala --- material tylko suchy

student1
Zainteresowany
Zainteresowany
Posty: 57
Rejestracja: 25 sty 2010, 15:05
Lokalizacja: Szamotuły
Re: czy pod gont bitumiczny musi być idealnie prosty dach

autor: student1 » 05 lut 2010, 21:12

porobiły się bomble bo położona jest papa na tekturze na mokre dechy (najprawdopodobniej bo nie znam szczegółów ), proponuje usuną i położyć nową na włóknie najlepiej 1200/ 800 15 m w rolce to podkładowa , dla pewności dwie warstwy i dopiero gąt
PRZEMAAASS!


Wróć do „Pokrycia dachowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Gotowe projekty domów

cron