Ustawienie sterownika IRYD RTZ PID FUZZY LOGIC

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Rafal78
Początkujący
Początkujący
Posty: 6
Rejestracja: 13 lut 2019, 19:54
Re: Ustawienie sterownika IRYD RTZ PID FUZZY LOGIC

autor: Rafal78 » 17 lut 2019, 19:50

Moze to jeszcze wazne. Ograniczenie mocy maksymalnej mam na 100%. Podbija piec do 61 stopni. A na dworzu jest 5 na plusie.

poolak2006
Początkujący
Początkujący
Posty: 6
Rejestracja: 10 lut 2019, 9:59
Re: Ustawienie sterownika IRYD RTZ PID FUZZY LOGIC

autor: poolak2006 » 24 lut 2019, 9:18

Mam pytanie odnosnie parametrow KP i KI.
KI widze ze powoduje szybsza reakcje na spadek temp. Czyli im wyzsze KI tym szybciej piec zaczyna pracowac na 100% mocy. A co oznacza KP ?

Awatar użytkownika
melmakianin
Początkujący
Początkujący
Posty: 6
Rejestracja: 09 lis 2017, 10:38
Re: Ustawienie sterownika IRYD RTZ PID FUZZY LOGIC

autor: melmakianin » 24 lut 2019, 17:55

poolak2006 pisze:Mam pytanie odnosnie parametrow KP i KI.
KI widze ze powoduje szybsza reakcje na spadek temp. Czyli im wyzsze KI tym szybciej piec zaczyna pracowac na 100% mocy. A co oznacza KP ?

Kp - im wyższe tym sterownik operuje niższą mocą w okolicach temperatury zadanej.

Mihalskas
Początkujący
Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 06 mar 2019, 15:35
Re: Ustawienie sterownika IRYD RTZ PID FUZZY LOGIC

autor: Mihalskas » 06 mar 2019, 15:45

witam
mogłby ktoś mi podać parametry do ustawienia sterownika w tryb LATO?
Wiadomo że zależy to od wielu czynników ale chodzi mi o takie parametry WYJŚCIOWE od których można zacząć próby bo w ogóle nie mam pojęcia od ilu zacząć.

Awatar użytkownika
Jarecki79
rekomendowany doradca
Posty: 3017
Rejestracja: 30 sty 2007, 15:53
Lokalizacja: wlkp
Re: Ustawienie sterownika IRYD RTZ PID FUZZY LOGIC

autor: Jarecki79 » 09 mar 2019, 18:23

Jak masz dobrze dobrane 100%mocy, to nie kombinuj.

Dajesz tryb lato
i jedynie ograniczasz moc max (sterownik sam sobie zdejmie powietrze i wydłuży pauzę)
Daj ograniczenie mocy max na np. 60% czy 50% i dla trybu lato to wsio
Jarecki
Serdecznie pozdrawiam wszystkich
na forumbudowlane.pl


Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 15 gości

Gotowe projekty domów