Urti pisze:Pewnie sie zapytacie czemu chce sie pozbyć gazu.
Po 1 jest niebezpieczny za dużo u mnie w mieście było przypadków z zaczadzeniem w tym kilku znajomych gdzie wyszło, że wszystko było sprawdzane i niby sprawne.
Po 2 gaz zawsze w kuchni robi syf.
Po 3 chyba najważniejsze w moim mieście jest strasznie słaby gaz (niska kaloryczność? nie wiem jak to nazwać więcej powietrza niż gazu).
Wrzucę parę kontrargumentów :
1. Obecnie piece są tak zaopatrzone w czujniki, które przy złym spalaniu automatycznie wyłączają sie,
2.Przy kuchence gazowej jest syf bo się gotuje/smaży na otwartym ogniu, syf powstaje nie od gazu a jako produkt uboczny gotowania/smażenia, piecyk całkiem inaczej działa.
3. To akurat nie problem, bo można samemu tą kaloryczność wyznaczyć a bardziej na myśli mam porównanie do prądu.