Fundament pod domek na działkę

Fundament może być wykonany z różnych materiałów, a jego poprawne wykonanie jest podstawą budowy domu. Jeżeli jeszcze nie wiesz jakiego materiału użyć do budowy swojego domu to w tym dziale z pewnością poznasz zalety i wady różnych materiałów i rodzajów fundamentów.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

tadeo1234
Zainteresowany
Zainteresowany
Posty: 39
Rejestracja: 01 lut 2009, 18:12

autor: tadeo1234 » 18 kwie 2009, 10:27

Jeszcze raz - mozesz stawiac z samego drzewa - zazwyczaj taki domek wyniesiony jest ponad teren na ok. 30 cm pod spodem pusto. Ale jedz na Sielpie z Łodzi nie masz daleko. Masz mase domków domów dacz itd. Zobaczysz jak stoja i bedziesz miał wycieczke - domków bedzie łacznie kolo tysiaca w roznych konfiguracjach i roznie osadzanych - warto sie przejachac za 100 zł i zabrac aparat. Na pewno bedziesz miał jasiejszy obraz.

tadeo1234
Zainteresowany
Zainteresowany
Posty: 39
Rejestracja: 01 lut 2009, 18:12

autor: tadeo1234 » 18 kwie 2009, 10:31

Jeszcze raz - mozesz stawiac z samego drzewa - zazwyczaj taki domek wyniesiony jest ponad teren na ok. 30 cm pod spodem pusto. Ale jedz na Sielpie z Łodzi nie masz daleko. Masz mase domków domów dacz itd. Zobaczysz jak stoja i bedziesz miał wycieczke - domków bedzie łacznie kolo tysiaca w roznych konfiguracjach i roznie osadzanych - warto sie przejachac za 100 zł i zabrac aparat. Na pewno bedziesz miał jasiejszy obraz.

michallodz
Początkujący
Początkujący
Posty: 22
Rejestracja: 07 kwie 2009, 15:49

autor: michallodz » 18 kwie 2009, 10:55

ale sa tez takie bloczki 24x24 w sprzedazy :) ale nie wazne jzu wiem wszystko teraz musze policzyc i uzgodnic z familia czy bedzie beton czy drwno :)
dzieki poki co ale jeszcze wroce ;)

michallodz
Początkujący
Początkujący
Posty: 22
Rejestracja: 07 kwie 2009, 15:49

autor: michallodz » 02 cze 2009, 10:52

Czesc to znowu ja:)
mam maly problem okazalos ie ze w tym miesicu gdzie ja chce domek jest spora roznica terenu na 6metrach spadek o 80cm a nie wydaje sie tak :p w kazdym bardz razie moje pytanko brzmi czy fundament moze byc tak ajk na rys http://img140.imageshack.us/my.php?image=fundament.jpg czy jego dona czesc ze taks ie wyraze musi byc tez na takim samym poziomie?
pozdr

michallodz
Początkujący
Początkujący
Posty: 22
Rejestracja: 07 kwie 2009, 15:49

autor: michallodz » 02 cze 2009, 22:00

aha jeszcze cos 30m2 to jest maxymalna powierzchnia zewnetrzna domku bez pozwolenia?
pozdr

michallodz
Początkujący
Początkujący
Posty: 22
Rejestracja: 07 kwie 2009, 15:49

autor: michallodz » 03 cze 2009, 20:17

UP!


Wróć do „Fundamenty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości

Gotowe projekty domów